Kennel Arvocas


Ulkoasun sivuille tehnyt:
Taija Linna, Setteri.com

Arvocas Ulkomainos "Ansa"Syntynyt: 13.3.2008
Sukupuoli: narttu
Väri: riistanvärinen
Kasvattaja: Hannu Kervinen & Ulla Kotro-Kervinen
Ansa KoiraNetissäNäyttelytulokset

Suomi = 1xROP, 1xVSP, 1xCACIB, 1xvaraCACIB, 3xSERT, 1xvaraSERT, 1xPN2, 2xPN4, 2xSA, 8xERI, 2xEH
Ruotsi = 1xPN3,1xPN4, 2xERI
Viro= 1xPN2, 1xSERT, 1xvaraCACIB, 1xEH


Ehti kulua yli kahdeksan vuotta ennen päätöstämme jättää toinen kasvattinarttupentu kotiin. Runsaslukuisessa Arvocas U-pentueessa koimme epäonnea emän sairastuttua synnytyksen jälkeen menettäen kohtunsa. Seuraavalla viikolla menetimme suruksemme vielä kaksi pennuista. Sitä vastoin ensimmäistä kertaa saimme valita viiden narttupennun joukosta mieluisimman ja valinta kohdistui Ansaan, joka on pienenetty ja mieluinen kopio emästään.

Ansalla on ollut hulvaton nuoruus. Arkitottelevaisuuskurssilla se väläytteli kuuliaisuuttaan olemalla kurssin priimus isäntänä ohjaamana, kotioloissa sen kuulo on osoittautunut hyvin valikoivaksi. Parasta leikkiseuraa ovat talon omat urokset Kelpo ja Oiva tyttärensä Ilonan lisäksi, mutta vanhat rouvat Taimi ja Irmeli nauttivat Ansan vilpitöntä  kunnioitusta. Omille ihmisille sillä on varattuna useasti metku tai kaksi, oppivathan säilyttämään tavaransa tallessa ja huomioimaan tarpeeksi. Lemmikkilelujen suurkuluttajana Ansalla olisi ollut nuoruudessaan uraa tuotetestaajana. Matkakumppanina Ansa on mitä helpoin ja harrastuskoiranakin se on osoittanut olevansa palkitseva, vääjäämättä meillä on paljon toiveita sen merkityksestä kasvatustyöhömme.

Ansan ensimmäiset pennut yhdessä Lamark Caliston kanssa syntyivät 16.5.2010 Suomen lippujen liehuntaan ja kevään historialliseen hellejaksoon. Vaikka meillä on ollutkin ilo saada osaksemme monta hyvää emäkoiraa, Ansan veroista meillä ei ole ollut koskaan. Näistä lupaavista ja persoonallisista pennuista oma Arvocas Aarrekarttamme palkittiin ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä Rotunsa Parhaana.