Kennel Arvocas


Ulkoasun sivuille tehnyt:
Taija Linna, Setteri.com
World Winner 2003
International Champion

Pendragon’s Shalimar "Gilda"Syntynyt: 13.2.2002
Väri: kilpikonnaharlekiini
EMS-koodi: CRX f 09
Kasvattaja: Eric Reijers, Tsekki
Gildan PawPeds-linkki
Toisinaan elämässä on tilanteita, että näkee jotain niin kaunista, ettei sitä unohda koskaan. Minulle tämän ”katso ja pala”- tunteen aiheutti tilaisuus tavata kanadalaisen Robert Fleetin kasvatti Shal-Mar’s Sex Bomb. Shellyn pitkää lentomatkaa Kanadasta Tsekkeihin helpotettiin välietapilla sisareni ja hänen miehensä hoivissa, jotka samalla olivat tulevan sulhon WW’00 EC Windseeker Flying Dutchmanin kasvattajat. Saatoin vain esittää sisarelleni vienon toiveeni, jos nämä toivotut pennut näkevät päivänvaloa, vienet terveiseni tulevalle kasvattajalle saada tämän upean kissakaunottaren tytär Suomeen. Puolentoista vuoden odottelun jälkeen Dutchie ja Shelly saivat ainokaisen yhteisen pentueensa, johon lukeutuivat poika Salvatore ja tyttäret Samsara ja Shalimar. Ennakkovarauksesta poiketen perheeseemme Gildan lisäksi saapui myös velipoika Salvatore, sisko Samsaran muuttaessa Itävaltaaan.

Gildan kauneus on ollut jo pentuajoista huomiolle pantavaa. Asiaan vihkiytymättömien silmien se näytti enemmän avaruudesta saapuneelta avaruusoliolta, asiantuntijat sitä vastoin ihastelivat sen mittasuhteita ja tyypin jaloutta. Gildan esiintymiselkeet ovat olleet liki Rita Hayworthin luokkaa, se on hurmannut tuomarit vakuuttavasti niissä yhdeksässä näyttelyssä jossa sitä on kaikkiaan esitetty. Kolmesti Gilda on saavuttanut kategoriansa BIS-tuloksen, kahdesti se on valittu gategoriansa vastakkaisen sukupuolen parhaaksi, kuudesti laatuarvostelun tuomari on lähettänyt sen paneeliin tuomarin parhaana, neljä kertaa se on saanut maininnan värin paras, kerran se on palkittu ”vain” sertillä ja yhden kerran se on joutunut tyytymään EX2-arvosteluun. Näistä menestyksen hetkistä päällimmäiseksi nousee kuitenkin kissojen kaikkien aikojen suurin maailmannäyttely Tanskassa 2003, jolloin näyttelypaikalla Bella Centerissä Gilda teki isänsä astuman saavuttaen arvostetuimman World Winner - tittelin itselleen. Luonnollisesti asianosaisilla oli suuria toiveita Gidan kasvatuskäytölle, luonto päätti puolestamme toisin. Gildan astutusyritykset päätyivät aina vaan uudestaan alkaviin juoksuihin, kunnes päädyimme haikein ja raskain mielin sterilisaatioon. Samalla selvisi syykin miksei Gildan häämenot onnistuneet ja voimme vain iloita, että velipojan Scottyn suvunjatkaminen on ollut onnistuneempaa.

Elämä kolmen kastraattikollin Leevin, Juliuksen ja Scottyn kanssa oli ylellistä niin kauan kuin sitä kesti, myös maatiaisrescuekissa Miinan kanssa elo sujui. Leevi menehtyessä aivan liian aikaisin sisäelinkasvaimeen ja Gildan elämä järkkyi hetkeksi täysin. Leevi oli ollut lähes isänsä Dutchin kaltainen huoltaja, joka kaikin tavoin katsoi neitokaisen perään. Ajastaan Gilda sopeutui tilanteeseen hakeutuen tiiviimmin veljensä Scottyn seuraan.

Ihmisilleen Gilda on kuin jalokivi, aina yhtä kaunis ja lumoava. Se on hyvin mukautuvainen, vaikka inhoaakin suljettuja ovia, vastaavasti sitä voi kylvettää säännöllisesti ilman ryppyä rakkaudessa. Gildan liikehdintä saa hymyn ihmisten huulille, se näyttää teinineidolta liian korkeakorkoisissa jalkineissa. Vajaa vuosi sitten sen aurinkokuntaan ilmaantui pilvi taivaalle, rescue-rexin Il Maren saadessaan eläkeläiskodin meiltä. Il Marella on vähintään yhtä paljon luonnetta kuin Gildalla, ja ajoittaen kuningattaren asemasta käydään tyttömäisiä tukasta veto-otteluita. Täyttä taistoa ei perheen naaraskissojen elo ei kuitenkaan ole, lempipaikat akvaariovalaisimen päällys ja takan edusta voidaan jakaa yhdessä tuumin elämän mukavuuksista nauttien.