Kennel Arvocas


Ulkoasun sivuille tehnyt:
Taija Linna, Setteri.com
Europa Premior

Telltail’s Ceasar "Julius"Syntynyt: 12.4.1998
Väri: musta, valkoinen laikku vatsassa
EMS-koodi:CRX n 09
Kasvattaja: Jaana Korva, Filpus
Juliuksen PawPeds-linkki
Tyyliniekka Julius on juuri niin charmaattinen ja hienostunut kuin vain kissa voi olla. Telltail’s-kissalaan syntyneessä C-pentueessa oli isäkollina sisareni huippusukuinen Kanadan tuonti Shal-Mar´s Saville Row. Valitettavasti isäkissa-Winston menehtyi äkillisesti ennen Juliuksen ja sisarusten syntymää jättäen musertavan tyhjyyden jälkeensä. Suuressa surussa ei ollut ajatustakaan korvaavalle jälkeläiselle, siitä huolimatta sisareni ja Juliuksen kasvattaja näkivät sen ainoana tapana päästä asiasta yli. Muutamaa kuukautta myöhemmin mustavalkoinen aristokraatti saapui elämäämme ja elämä Juliuksen kanssa on ollut aina suuria tunteiden maustamaa.

Julius aloitti näyttelyuraansa varsin lupaavasti, menestyen kohtuullisen hyvin nuoreksi kolliksi. Uranluomiseen tuli tauko jalostuskäytöstä johtuen, kollimme vietti lemmenlomaa sekä länsinaapurissa Ruotsissa ja kotimaassaan Suomessa. Impuls-kissalan J- ja K-pentueet, Kazimirez P-pentue sekä Windseeker F- ja L-pentueisiin lukeutui yhteensä 12 jälkeläisistä, joista 5 saavutti arvostetun Europa Champion ja/tai Europa Premior- tittelin. Jatkokasvatukseen käytettiin kaikkiaan 7 jälkeläistä ja näiden kautta Juliuksen merkitys on tämän päivän skandinaavissa cornish rex-kasvatuksessa kiistaton.

Pojista SW’00 Impul’s King Kazimir saavutti Scandinavian Winner-tittelin ja EC Windseeker Flying Dutchman World Winner-tittelin vuonna2000. Kazimirin tytär IC Kazimirez Wedding Day saavutti isänsä tavoin Scandinavian Winner-tittelin vuonna 2001 ja EC Flying Dutchmanin tytär IC Pendragon’s Shalimar vastaavasti World Winner-tittelin vuonna 2003. Juliuksen tyttäristä vuodesta toiseen mainetta niittivät EP Impul´s Javelin Jane ja EC/EP Windseeker Fantomina Fock, joiden menestyksen kerrat ovat luettavissa näyttelyittäin useissa kymmenissä, koko vuoden ranking listalle kumpikin ylsi parhaimpana useamman kerran.

Julius palasi kastraattina takaisin näyttelykarkeloihin, entisestään komistuneempana. Se teki hoitohenkilökuntansa avustamana voitokkaita matkoja Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Näiden reissujen tuloksena saavutettiin Europa Premior –titteli ja sitäkin loistokkaampi lyhytkarvakastraattien kolmas sija Vuoden Kissa-kisassa vuonna 2000. Aktiivinen näyttelyura päätettiin onnistuneesti Suomen Rex-kissayhdistyksen 15-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyssä erikoisnäyttelyssä. Julius esiintymisellään kiitti tuomareitaan saamastaan arvostuksestaan, vielä kerran se nostettiin BIS-kissana yleisölle nähtäväksi, tällä kertaa Best In Show-veteraanina.

Juliuksen arkea mukavoittavat poika Dutchmanin lapset Scotty ja Gilda sekä kevättalvesta 2009 meille muuttanut rescue-rexnaaras Fuinrando Il Mare. Ikäeroa Juliuksella ja Ilmarella on vain viikko, ja ne ovat toisilleen hyvin tärkeitä, niiden seesteinen suhde on suorastaan liikuttavaa. Niin seesteinen Julius ei kuitenkaan ole, ettei aina hippaleikki kujeineen olisi paikallaan koirien kanssa, ihmisten tehtävä olkoot siivota leikin vaatimat mahdolliset vahingot.