Kennel Arvocas


Ulkoasun sivuille tehnyt:
Taija Linna, Setteri.com
Voittaja -03, JunioriVoittaja -03

Indicateur de la Vallée Mouton "Kaiku"Syntynyt: 12.12.2002
Sukupuoli: uros
Väri: fauve
Kasvattaja: Christian & Monika Janes, ItävaltaNäyttelytulokset

Suomi = 1xVSP, 1xSERT, 1xERI, 2xEH


Esityön rodun valinnalle tekivät sisareni ystävineen, tavatessaan ko. rodunedustajia Tanskan maailmannäyttelyssä 1989, jonka jälkeen he tuottivatkin yhdessä rodun ensimmäisen ja kolmannen yksilön Suomen leveysasteille. Muuttomme maaseutumaiseen miljööseen loi tarpeen varteenotettavasta vahtikoirasta, ja syyskuussa 2001 soitimme Christian ja Monica Janesille, että olisimme halukkaita ostamaan heiltä urospennun, kun heidän mielestään sopiva pentue aikanaan syntyisi. Picardienpaimenkoira Kaiku saapui Itävallasta kotiimme helmikuussa 2003.

Karkea puolipitkäturkki, suuret korvat ja parrakas pää ovat eläväisen ja älykkään ulkonäön esiin pistävimmät huomiot keskikokoisessa, vahvaluisessa, tyylikään linjakkaassa paimenkoirassa. Vakuuttavasti Kaiku on taloa pihoineen vahtinutkin kaikki nämä vuodet. Picardienpaimenkoiran energinen olemus on hyvin ystävällinen omilleen, sitä vastoin se voi olla varauksellinen ja vahtiva vieraita kohtaan. Se on hyvin tietoinen omasta reviiristään ja on tarkka siitä, tosin reviirinsä ulkopuolella se rentoutuu ja muuttuu helpommin lähestyttäväksi. Älykkäällä Kaikulla on oma mielipiteensä eri ihmisistä ja se näyttää sen selvästi. Loukattu ranskalainen ei unohda aiheuttajaa, vastaavasti sen sydämen saanut tuntee itsensä etuoikeutetuksi ja turvatuksi.

Kaikulla on erinomainen koiramainen huumoritaju ja leikkisä luonne, perheen muut koirat ja kissat ovat yhtä kaikki sen suosiossa. Leikkien ollessa melko vauhdikkaitakin, on ollut merkille pantavaa kuinka varmajalkainen tämä ranskalainen, aikaisempien arvioiden 1600-luvulta kotoisin oleva rotu onkaan. Valitettavasti Kaikun lonkat osoittautuivat matalamaljaisiksi ja siten kuvaustulokseksi D molemmista. Päätimme alkeiskurssin jälkeen lopettaa koiraa ja emäntää innostaneen agilityharrastuksen.

Kaiku rakastaa juosta vapaana, lumi saa sen aivan vallattomaksi ja vesileikit ovat parasta mitä kesä voi tarjota. Voimakastahtoisena koirana Kaiku ei ole päästänyt omistajiaan vähällä, kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys on palkittu koiran puolelta sydämellisellä huumorintajulla ja partiohenkisenä valmiutena yhdessä tekemiseen. Äidinmaidossa juodut paimennusominaisuudet tulivat Kaikussa esiin jo hyvin nuorena, lampaiden puuttuessa, mm. taitona niputtaa karatessaan ohiajavat autot yhteen nippuun omistajiensa kyseenalaiseksi iloksi.
Rocky de la Tour Philippe, HD-B
Jolly Jumper, HD-A Felix du Clos du Vermandois, HD-A
Funny du Val Nervien, HD-A
Niza de la Tour Philippe, HD-A Gaillard de Roc Salvador, HD-A
Isa-Ora de la Tour Philippe,HD-A
Xsamina de la Vallée du Mouton, HD-A2 Rasemoket Turbo
Mata-Hari de Montribois
ÖJCH Zanouba de la Vallée du Mouton
Ircet du Col du Gratteloup
Vahinee de la Vallée du Mouton