Kennel Arvocas


Ulkoasun sivuille tehnyt:
Taija Linna, Setteri.com

Fi Ch Prefix Uptown Boy "Ruuti"Syntynyt: 23.10.2005
Sukupuoli: uros
Väri: tricolour
Kasvattaja: Gunilla Agronius, Ruotsi
Ruuti KoiraNetissäNäyttelytulokset

Suomi = 1xROP, 2xVSP, 1xCACIB, 3xSERT, 3xvaraSERT, 1xPU2, 2xPU3, 4xPU4, 17xERI, 1xEH
Ruotsi = 1xPU4, 1xPU5, 5xERI, 1xvaraSERT World Show 2008
Tanska = 2xERI
Venäjä = 1xROP, 1xSERT, 1xERI
Viro = 1xPU2, 1xvaraCACIB, 1xERI


Eräs oli se kerta kun päädyin Gunilla Agroniuksen kiinanharjakoiria ihastelemaan, niin livenä Tukholman näyttelyissä kuin Prefix- kennelin kotisivuillakin. Kaunis ja voittoisa MultiChampionin Prefix Absolutely Fabulous ollessa vielä Keiju-neitokaisemme puolisisko, mielenkiintoni vain lisääntyi päätyen siihen, että rohkenin ottaa häneen yhteyttä pentutiedustelun merkeissä. Edellä mainitun Patsyn pojantyttär Cleo oli astutettu maineikkaalla siitosuroksella Dustinilla ja Gunilla tarjosi tästä pentueesta pentua kotiimme. Riemullani oli taivas rajana ja saatan vain edelleen kiittää kaikkia asianosaisia jotka silottivat tietäni Ruutin omistajaksi. Kahden pennun pentueeseen lukeutui Ruutin lisäksi nakunarttu MultiCh Prefix Upstairs Maiden "Madde", joka on hyvin isänsä oloinen, Ruutin ollessa vastaavasti äitinsä karvallinen versio. Pentue jäi Ch Moonswift Crazy Horsen viimeiseksi ja emä MultiCh MultiWinner Prefix Really Something on tehnyt rodun historiaa kulkemalla menestyksestä toiseen, mm. voittamalla kahdesti perättäin maailmankuulun Crufts-kruunun kutreilleen ryhmäsijoitusten kera.

Omaa egoa Ruutilla on vaikka muille jakaa, mutta tärkeintä sille on olla omien ihmisten läheisyydessä. Sen esiintymiskarisma ja liikkeet eivät jätä kylmäksi, showmiehenä se rakastaa estraadeja joka säässä ja maassa. Niin mieluista kun Ruutin esittäminen on ollutkin, olen nauttinut pariin otteeseen sen esiintymisestä kehänauhan ulkopuolella taitavien handlereiden Timo Aallon ja Sari Hirvosen toimesta. Jaettu ilo on ollut kaksinkertainen Ruutin valmistuessa muotovalioksi Timon saattelemana ja Ruutin ensimmäisen Suomen CACIBin sai vastaanottaa Sari pari viikkoa myöhemmin Mikkelissä kaiken kastelevassa sateessa kesällä 2009.


Isäksikin Ruuti on ehtinyt jo neljästi. Ensimmäinen pentue ei ollut niin ihmisten suunnittelema, mutta Arvocas S-pentueessa on sen ensimmäinen SERT ja CACIB:in omaava jälkeläinen Soppamies. Toisessa pentueessa Crestwood HA-pentueessa on mm. kaunis puuterinarttu, viittä vaille valio Aquila. Tämä pentue on ehtinyt jo tehdä Ruutista jo isoisänkin useampaan otteeseen. Kolmas pentue syntyi Necku kenneliin USA:n tuonti nartulle Ellalla, tämä Michael Jackson teeman mukaan ristetty pentue on nyt puolen vuoden ikäinen. Neljäs pentue syntyi isänsä nelivuotispäivänä. Zorrazo S-pennut ovat tätä kirjoittaessa luovutusikäisiä.

Toiminnanmiehenä Ruuti rakastaa tapahtumarikasta elämää, mieluiten niin, että saisi olla itse keskipisteenä. Se tulee hyvin toimeen perheen muiden koirien kanssa, kissoista rakkain ja mieleisin sille on karismaattinen Juliuksemme. Tavoiteltavaa näyttelyrintamalla riittää vieläkin ja mielenkiintoista on seurata sen jälkeläisten edesottamuksia samoissa haasteissa.