Kennel Arvocas


Ulkoasun sivuille tehnyt:
Taija Linna, Setteri.com

Dalhe da Quinta D’Abroeira "Taimi"Syntynyt: 19.03.1998
Sukupuoli: narttu
Väri: riista
Kasvattaja: Pedro Sanches Delerue, Portugali
Taimi KoiraNetissä
Taimi tuotettiin aikoinaan Portugalista vierassukuiseksi morsmaikuksi edesmenneille uroksillemme Frankielle ja Arvolle. Frankien menetettyä siitoskykynsä sairastuttuaan borrelioosiin, Taimin ensimmäinen pentue syntyi yhdessä Arvon, Oppes Juvenaliksen kanssa, joista kotiimme jäi pentueen ainokainen narttupentu, Arvocas Liljankukka.

Kaikkiaan vauhdikas vanharouvamme on nelinkertainen mammakoira, Arvocas nimen alle on syntynyt L-, N- ja P-pentueet, ja Oppes nimen alle M-pentue. Taimin emäominaisuuksista ovat saaneet nauttia omien pentujen lisäksi, kaikki muutkin taloon syntyneet pennut, rouvakoira rakastaa leikittää jaloilleen nousseita pentuja, Taimin pentujen kuntokoulu on jo käsite Arvocas- pennuille, joka kerta aina yhtä suosittu.

Intohimoisena liikkujana ja matkustajana Taimi herättää hyväntuulisuutta missä vaan. Nopsajalkainen Taimeroinen osaa suorastaan liitää ilmassa ja kun elementti muuttuu vedeksi, meno sen kuin yltyy. Taimin seurauimarina kunnostautuivat kaikki aikaisemmat karkkarimme. Nykyisin uimamaisterimme tyytyväisyys on silminnähtävää, kun Kelpo-uroksemme on oivaltanut uintiretkien merkittävyyden ja määrän kesäisellä Saimaalla yhdessä Taimin kanssa.

Vaikka aikoinaan ensimmäisen mäyräkoiranartun hankkiminen perheeseemme urosten jälkeen tuntui ristiriitaiselta, Taimi on liki kahdentoista vuoden aikana osoittanut, ettei päätöstä ole tarvinnut katua, niin paljon elämäniloa ja mäyräkoira-asennetta olemme saaneet Taimin myötä kokea.